נגע שקטן

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה - רמב"ם

25/12/2014 | 02:04 | מאת: רמי

דר שלום מה זה אומר שהנגע קטן? אני עד היום חשבתי כשהנגע קטן אז באותו המקום ישנה החלמה וכתוצאה מזה הנזק משתפר. ממש היום הוסבר לי כשהנגע קטן זה אומר שאין פעילות בו וכשהוא קטן אז הנגע לא פעיל. אשמח לדעת. איך קורה שנגע נעלם? אשמח להבין את הנושא.

שלום רמי כאשר הנגע לא פעיל , אין דלקת שתפגע במיאלין, התא בונה שכבת מיאלין חדשה והנגע והתלונות משתפרות בברכה

11/02/2015 | 07:46 | מאת: נעמה

שלום דר . איך יודעים שהנזק שיש לך לא יעבור? יש כל מני סיפורים שחולים עם שיתוקים קלים לעיתים מחלימים לגמרי. האם זה נכון או סתם סיפורים. גם נאמר לי שישנה חולה שקמה מכסא גלגלים בעקבות תזונה נכונה . נראה לי שיותר קל להחלים מאשר למצוא פרה שאכלה רק עשב (: וברצינות האם תזונה יכולה לעזור להחלמה?

מנהל פורום טרשת נפוצה - רמב"ם