טיפול בהקטנת הנגע

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה - רמב"ם

14/11/2014 | 22:37 | מאת: רותם

שלום ד" .אחרי ההתקף נשארו לי בעיות קוגנטיביו ומוטורי חל שיפור מאד מאד קטן ובה MRI נכתב שכל הנגעים קטנו. אני היום רוצה לקחת שוב סטרואידים בעירוי למשך 5 ימים . האם זה יכול להקטין את הנגע ? יזרז את תהליך ההחלמהץ אפילו סיכוי קטן. תודה. האם כדאי כרגע גם לקחת כדורי .סטרואידים. בשבילי זה הצלת החיים שלי.

שלום רותם במידה וחלף זמן רב מההתקף היעילות של הסטרואידים קטנה, ניתן לנסות אולם ספק אם הטיפול יעזור, האם המחלה התקפית או מתקדמת? מספר שנים של מחלה?במקרים מסוימים ניתן לשקול טיפול בשחלוף פלזמה, ממליץ לפנות לנוירואימונולוג בנוסף ממליץ לפנות לשיקום קוגנטיבי, ובנוסף פיזיוטראפיה/הידרוטראפיה אינטנסיבית וכן לפנות לטיפול בריפוי בעיסוק, וקלנאית תקשורת במידת הצורך. בברכה

15/11/2014 | 21:22 | מאת: רותם

אני חולה 10 שנים. מאז ההתקף עבר יותר משנה. אני מטופלת בפיזו היום וגם בריפוי בעיסןק. הבעיה הקשה היא בעיית ההתמצאות. כשאני מגיעה למקומות חדשים אני הולכת לאיבוד. לא זוכרת איפה אני נמצאת. לדוגמא ,אני חצי שנה בבית לוינשטיין ועדיין אני לא זוכרת את הדרך לחדר של הריפוי בעיסוק. עוד דוגמא, מקום שהייתי מגיעה אליו פעם בחודש במשך 4 שנים אני הולכת לאיבוד ולא זוכרת איך מגיעים. מה אפשר עוד לעשות .? אפילו אם זה בחו"ל . אני לא יכולה כל כך להסתובב בלי מלווה

18/11/2014 | 23:39 | מאת: רותם

אני מכירה משהו כמו 30 חולי טרשת אף אחד מהם לא נפגע ברמה כזאת. האם זה מקרי או שפשוט זה לא שכיח ?יש מקום שהיית ממליץ לשיקום קוגניטיבי? גם אם זה בעלות. הסטרואידים זה בשביל לסגור לי הפינה שעשיתי את כל מה שאפשר מבחינה קונבציונלית אלא אם אתה מכיר עוד משהו .אני מוכנה לניתוח ראש פתוח אם יש משהו.פנייה למכון וייצמןן לחקר המח יכולה להביא תובנה נוספת ? חושבת שמיציתי את כל השאלות. תודה ד"ר . מצטערת אם חפרתי לך בנושא.

מנהל פורום טרשת נפוצה - רמב"ם