האם מתאים לטרשת? או משהו שצריכה לחשוש ממנו?

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה - רמב"ם

04/11/2022 | 17:15 | מאת: לי

היי, אני בת 28. בחודש האחרון סובלת מקפיצה של העפעפיים בעיקר בעין שמאל (לעיתים נדירות ימין) קורה בעיקר אחרי פיהוק אפצי עצימה חזקה של העין וכו אך יכול גם ספונטני. מידיי פעם קפיצות קטנות מאוד של שרירים אחרים בגוף.. בנוסף כבר חצי שנה סובלת משיהוקים בודדים (לא כמה ברצף אלא שיהוק בודד מספר פעמים ביום גם על בטן ריקה ) לפעמים קורה לי שמרגישה רעידות בידיים בביצוע פעולות וחולשה קלה בגפיים שחולפת. לפעמים טשטוש ראיה כמו ערפל קל שחולף בבדיקה אצל רופא עיניים תקינה. מידיי פעם נרדמות לי אצבעות הרגליים לאחר או במהלך ישיבה או נהיגה. סובלת מסחרחורות שנים רבות ובשל כך ביצעתי mri מוח לפני 8 שנים שהיה תקין. התופעות בתקופה האחרונה מטרידות אותי נורא ומציטוט באינטרנט קראתי על als וטרשת ובנוסף קראתי על הפרעות במערכת העצבים שהסימפטומים שלי מתאים להם ונורא חוששת. הייתי אצל נוירולוג שעשה בדיקה קצרצרה וטען שהכל תקין אין צורך לעשות בדיקות נוספות. מה הסיכוי שסימפטומים אלו מתאימים לזה? או שצריכה לעשות בירורים נוספים? והאם כדאי לעשות בירורים נוספים? בנוסף מציינת שסובלת מחרדות ומתח נפשי שנים ארוכות ללא טיפול. תודה רבה על המענה

שלום התלונות שלך בשלב זה אינן מתאימות לאבחנה של טרשת נפוצה. קפיצות של העפעפיים לרוב נגרם מחרדה, מבחינת ALS במידה וכוח בידיים וברגליים תקין, אין משמעות לקפיצות שמופיעות באזיורים אילו ממליץ על המשך מעקב נוירולוג בברכה

מנהל פורום טרשת נפוצה - רמב"ם