ספסטיות של גפיים תחתונות

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה - רמב"ם

25/08/2021 | 19:51 | מאת: נועה

לכבוד הדוקטור אני סובלת מקפיצות של גפיים .בבדיקת הנוירולוג יש ספסטיות של גפיים תחתונות וגפה ימנית עליונה ,צדוק מימין ,וחולשה קלה מאוד בימין ,ב MRI יש בגובה C6-C5 בלט לאחור ופרא מדיאני שמאלי הלוחץ את החצי השמאלי של החוט קלות. הפורמינות ברוחב תקין ,והמפענח מסכם שיש לחץ על החצי השמאלי של החוט בגובה C6-C5 ,ללא סיגנל חולני בחוט.. MRI מוח תקין לחלוטין . הנוירולוג כותב שבדימות יש בלט דיסק צווארי משמאל עם לחץ על החוט אך ללא מיאלציה ולכן זה לא מסביר את הקליניקה למרות שהקליניקה היא של מיאלופתיה צווארית . השאלה שלי האם הוא צודק שחייב להיות סיגנל חולני בחוט ושאלה שניה שמעתי על בדיקת MEP .האם בדיקה זו יכולה לעזור תודה רבה

שלום מציע לפנות במקביל לנוירולוג ואורטופד או נוירוכירורג למעקב, בדיקת MEP AND SEP יכולה לאתר מקום פגיעה אפשרי בברכה

מנהל פורום טרשת נפוצה - רמב"ם