אי יכולת לדרוך וללכת

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה - רמב"ם

12/05/2021 | 10:53 | מאת: שוש

שלום, גיל 20, החלו התכווצויות חזקות באצבעות כף הרגל. לאחר מכן הרגשה של עיוותים בכף הרגל. כמעט ולא יכולה לדרוך על כף הרגל ולא יכולה ללכת. לפעמים שלא מרוכזת בדבר כן מצליחה ללכת וכאשר חושבת על הבעיה, שטב מתכווצות האצבעות ושוב לא יכולה לדרוך וללכת. האם יתכן והתופעה קשורה לטרשת נפוצה?

שלום מציע ללכת ולהבדק ע"י נוירולוג ובהתאם לממצאים בבדיקה להחליט על המשך בירור, במידה והכיוון הינו טרשת (אם כי על סמך תאורך לא בהכרח זו האבחנה) דרושה בדיקת MRI בברכה

מנהל פורום טרשת נפוצה - רמב"ם