סחרחורת.............

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה - רמב"ם

14/04/2021 | 13:34 | מאת: ל

שלום דר אני בן 36 כבר כ10 חודשים סובל מסחרחורות קור בכפות רגליים כאב ברגליים לפעמים חולשה ברגליים טשטוש ראיה לפעמים ראייה כפולה כאבי ראש,סחרחורת לא מסוג ורטיגו אבל לפעמים יש ורטיגו קצר מאוד מספר שניות בזמן שאני קם מישיבה לעמידה יש סחרחורת ואז היא נרגעת אבל ממשיך להיות עדיין סחרחורת קלה במהלך היום גם משינוי תנוחה משכיבה לעמידה יש סחרחורת ואז קצת נרגעת וממשיכה להיות באופן קל קבוע במהלך היום,הייתי אצל רופא נירולוג עשיתי את בדיקות דם כולל ויטמינים תקין סיטי אנגיו ראש תקין סיטי ראש עם חומר ניגוד תקין דופלקס עורקי צוואר תקין סיטי צוואר ....c5-c6דיסק אוסטאופיט קומפלקס אחורי משיק לשק התקאלי 2....ממצא לוואי קשריות לימפה צוואריות בתחנות ג'וגולריות תחתונות דו"צ עד רוחב 0.7 ס"מ מימין,לקורלציה קלינית,רופא עיניים מסר שהכול תקין רק אמר שהראייה שלי לא טובה ואני צריך משקפיים, תמיד הייתה לי ראייה טובה,חזרתי לרופא נירולוג עם כול הבדיקות הוא מסר שהוא חושב שזה קשור לאוזניים ושלח אותי לאף אוזן גרון עדיין לא הלכתי,ביקשתי מהנירולוג שיתן לי MRI הוא אמר שהוא לא יכול והוא יכול לתת MRI רק במידה והסיטי לא תקין ואצלי הכול תקין,אמרתי לו האם זה יכול להיות טרשת נפוצה הוא מסר שלא וגם בסיטי היו רואים טרשת נפוצה הוא אמר,האם אתה חושב שזה יכול להיות טרשת נפוצה?או מה זה בכלל יכול להיות תודה

שלום בהחלט מסכים שאתה צריך לבצע בדיקת MRI מוח, בבדיקת CT לא רואים ולא ניתן לשלול טרשת נפוצה במידה ובדיקת MRI מוח תקינה לא מדובר בטרשת נפוצה, אם כי על סמך תאורך הסיכוי אינו גבוה להתפתחות מחלה זו בברכה

26/04/2021 | 16:06 | מאת: ל

תודה דר,אתה חושב שכדי גם לבצע mra mrv ופרפוזיה הבנתי במקביל אפשר לעשות את כול הבדיקות האלה בפעם אחד ביחד עם mri תודה

מנהל פורום טרשת נפוצה - רמב"ם