חיסון לקורונה וטרשת נפוצה

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה - רמב"ם

14/02/2021 | 12:57 | מאת: דור

שלום רב, רציתי לשאול שאלה, האם יתכן וחיסון לקורונה יכול לגרום לטרשת נפוצה לפרוץ, הכוונה שפתאום בן אדם חולה שלא היה חולה לפני. כי בעצם החיסון גורם למערכת החיסון לפעול אז יתכן וזה יגרום לMS. יכול להיות שאדם אחרי חיסון ואז כעבור שבוע חלה בטרשת נפוצה ולפני זה לא היה לא כלום? ושאלה באופן כללי טרשת יכולה להופיע במכה אחת שפתאום יש טשטוש ראיה ופתאום חולשה? או שזה תהליך שלוקח זמן רב?

שלום יתכן התקף לאחר חיסון אולם הסיכון נמוך ביותר והמלצה הינה להתחסן לקורונה בברכה

06/05/2021 | 12:57 | מאת: רעות

בת 61 שבוע אחרי חיסון קורונה חולשה ברגלים וקןשי בהליכה מחכה mri כרגע עשיתי סיטי מוח תקין .מה הסיכוי שאחרי חיסון יופיע טרשת?

שלום בגיל זה הסיכוי מאד נמוך, יתכן תגובה דלקתית חד פעמי דרושה בדיקת נוירולוג והדמיה מתאימה בברכה

מנהל פורום טרשת נפוצה - רמב"ם