תסמונות מהעבר בהקשר לטרשת נפוצה

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה - רמב"ם

17/03/2019 | 16:01 | מאת: שי אביבי

שלום, אני בבירור כרגע לגבי טרשת נפוצה. לפני כ 6-7 שנים התחיל אצלי תופעה מוזרה שפתאום אני מרגיש מכת חשמל גדולה וחזקה אך וקצרה מאוד בצד אחד של הצוואר. זה דבר שקרה לי פעם ב3-6 חודשים. יש לציין שכשזה התחיל במשך שבועיים זה היה מתרחש 4-5 פעמים עם הפסקה ארוכה. אז כשביררתי על זה אמרו לי שזה כלום. במידה וזה היה לפני כמה שנים, וכרגע יש לי חשד להתקף, אני יכול להיכנס לקטגוריה של ט.נ שפירה? תודה

שלום ישנם מספר גורמים היכולים לגרום לתחושת זרמים בצוואר כולל דיסק צווארי ולכן בשלב זה לא ניתן להסיק יש לבצע מעקב אחר בדיקת הmri לראות האם יש דינמיקה ורק אז נוכל להסיק מסקנות בברכה

מנהל פורום טרשת נפוצה - רמב"ם