בדיקת דם לאוליגלוקלונל

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה - רמב"ם

24/10/2018 | 16:39 | מאת: רחלי

שלום וברכה מכיוון שבניקור מותני יצאה התוצאה חיובית אך עדיין ספק מחלה ספק סיבוך "אומירה" הרופא המטפל שלי המליץ על חזרה על הבדיקה אך הפעם דרך הדם... איכן בבקשה ניתן לעשות זאת גם באופן פרטי?? רמב"ם לא עזרו לי לצערי ואיכלוב מבצעים רק באישפוז יום בשילוב ניקור מותני. ואין לי כוונה לחזור על הניקור מותני. רב תודות רחלי!

שלום ניתן לבצע את הבדיקה ברמבם, אולם ביצוע הבדיקה אינו תורם במאום לאבחנה, אם התוצאה תצא חיובית לא ניתן לאבחן אותך עם טרשת ואם התוצאה תצא שלילית לא ניתן לשלול את קיום הטרשת, כך שלמעשה הבדיקה מיותרת בברכה

מנהל פורום טרשת נפוצה - רמב"ם