פענוח mri מוח אחרי ארוע ורטיגו

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה - רמב"ם

18/09/2018 | 17:50 | מאת: שירלי

שלום ד"ר. עברתי mri בשל ארוע של ורטיגו חמור שאושפזתי בגללו. להלן התשובה ת.מ. למח ללא ועם הזרקת גדוליניום: הבדיקה נעשתה בסדרות משוקללות, DWI, 1T, 2T ,FLAIR. סיבת הפניה: כאבים בצוואר, זרמים בגוף. ממצאים: מודגמת מערכת חדרים, ציסטרנות וחריצים תקינה. אין עדות לאוטם, דימום או תהליך תופס מקום. לאחר הזרקת גדוליניום אין עדות להאדרה פתולוגית. מעבר קרניו צרביקלי תקין. בסדרות 2T ו- FLAIR מודגם מוקד בודד פכרנטלי תת קורטיקלי משמאל, ללא משמעות קלינית ברורה. בסדרת ה-DWI אין עדות לאוטם חריף. אותות זרימה תקינים מכלי הדם הגדולים. בסדרת ה-SWI אין עדות למוקדי דימום. סיכום: אין עדות להפרעה מבנית משמעותית. מה זה המוקד הזה ומה המשמעות שלו? שנה טובה ותודה על התשובה

שלום לרוב למוקדים אלו אין משמעות, והינם יכולים להמצא באנשים בריאים, לבטח ממצא זה אינו קשור לתלונות מהם את סובלת, ממליץ ביקורת MRI מוח בטווח של חצי שנה עד שנה בברכה

מנהל פורום טרשת נפוצה - רמב"ם