שאלה לגבי MS - VS - MG

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה - רמב"ם

29/05/2018 | 13:15 | מאת: גרייס

שלום ד"ר יקר , מה ההבדל בין מיאסטניה גרביס לטרשת נפוצה? האם הימצאות של נוגדנים לאצטיל כולין בבדיקת דם , וטיפול במסטינון ופרדינזון שחיסל את בעיית הראיה הכפולה ואת צניחת העפעף, יכולים לכוון לכך שזה בוודאות מיאסטניה גרביס או שחייבים גם לעשות את MRI לשלול טרשת? יש לציין שהנוירולוג קבע בוודאות שזאת מיאסטניה אולם אני פשוט נדהמת מהדימיון בין שתי המחלות. תודה רבה על הסבלנות, על התשובות ועל כל השאר

שלום אף שהן מחלות הדומות בסימפטומים הן שו ות במנגנון הפגיעה, בעוד במיאסטניה קיימים נוגדנים הפוגעים בחיבור בין העצב לשריר בטרשת קיימת דלקת הפוגעת במיאלין, שומן, העוטף את העצב לפי התיאור שלך נוגדנים והתגובה למסטינון ומשאר שבוצעה בדיקה מסוג sfemg מדובר במיאסטניה בברכה

מנהל פורום טרשת נפוצה - רמב"ם