חשש לטרשת נפוצה לאחר התקף חד פעמי לפני כשנה

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה - רמב"ם

01/05/2018 | 15:37 | מאת: רפאל

הבת שלי לפני שנה חשה הירדמות ונימול בפנים בבדיקת הMRI אכן הייתה לה דלקת בנוזל המ"ג קורטיזון דרך הוריד באשפוז שלושה ימים ובאמת ב"ה היא החלימה בבדיקה חוזרת הכל היה כמעט תקין לחלוטין ...בשבועיים האחרונים יש לה תחושת נימול בבוהן יד שמאל ללא כל הפרעה נירולוגית הבדיקה הנוירולוגית הייתה תקינה לחלוטין השאלה אם יש מקום לבצע MRI , מיידית במקביל האם יש לרפואה האלטרנטיבית להציע לטרשת תודה רבה לבן הרופא אמרה שיתכן שמדובר באירוע חד פעמי ונתנה לה 3000 מ"ג קורטיזון דרך הוריד באשפוז שלושה ימים ובאמת ב"ה היא החלימה בבדיקה חוזרת הכל היה כמעט תקין לחלוטין ...בשבועיים האחרונים יש לה תחושת נימול בבוהן יד שמאל ללא כל הפרעה נירולוגית הבדיקה הנוירולוגית הייתה תקינה לחלוטין השאלה אם יש מקום לבצע MRI , מיידית במקביל האם יש לרפואה האלטרנטיבית להציע לטרשת תודה רבה

שלום ממליץ לחזור על בדיקת MRI מוח ועמוד שדרה צווארי, בשלב זה ללא הוכחה להתקף חדש או שינוי בבדיקת ה MRI היא עדין אינה מאובחנת עם טרשת נפוצה. בשלב זה אין הוכחה מדעית ליעילות טיפולים אלטרנטיבים בברכה

מנהל פורום טרשת נפוצה - רמב"ם