פענוח MRI - מבקשת עזרה

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה - רמב"ם

11/01/2018 | 09:39 | מאת: ליאת

עשיתי MRI מוח בגלל הפרעות הליכה ותחושה כתוב בפענוח: בחומר לבן בשתי המיספרות המח הגדול (אונות פרונטליות בעיקר) מודגמים מוקדים קטנים בעלי אות גבוה מעט מוקדים בהירים בחומר הלבן כמתואר, לאור גיל הנבדקת יש לשקול בדיקת ביקורת בעוד כ 6 עד 12 חודשים. עשיתי ניקור מותני - שלב ראשון יצא תקין בדיקת EMG אחת הראתה גל F מאורך ובדיקה שנייה הייתה תקינה מנסה להבין את הכיוון, ההמלצה לבדיקת מעקב כי אולי טרשת?

שלום המלצה לפנות לנוירולוג לצורך מעקב , קיימת חשיבות גדולה לבדיקה הנוירולוגית- האם הבדיקה מכוונת לבעיה של חוט שדרה או לפגיעה מוחית או שהבדיקה הנוירולוגית מכוונת לפגיעה בעצבים פריפרים? האם קיימת הפרעה בשליטה על הסוגרים- אי שליטה על מתן שתן? מה משך התקדמות הסימפטומים? נוירולוג צריך לעבד את המידע ובהתאם להמשיך את כיוון הבדיקה בברכה

14/01/2018 | 12:26 | מאת: ליאת

נשלחתי לMRI לאחר הפרעות בהליכה, כאבי גב, ובעיות תחושה גם בידיים, התחיל מהגב, המשיך לרגליים ועבר גם לידיים. כבר מספר חודשים. נבדקתי על ידי כמה וכמה רופאים במהלך הדרך. יש דרופ פוט דו"צ אבל לא באותה דרגה - בשמאל יותר. אין אי שליטה על הסוגרים אבל יש תדירות תכופה יותר לאחרונה. נוירולוג ראה את ה-MRI ושלח אותי לבדיקת ניקור מותני - שכבר בוצעה לפני כמה ימים ויצאה תקינה. במקביל יש מדדי דלקת מוגברים תקופה ממושכת (אבל יציבים) - אני בדילמה האם אני צריכה להתמקד בייעוץ נוסף אצל ראומטולוג (בוצעו גם בדיקות אנא, anaca וראומטיד פקטור - הכל שלילי) או נוירולוג. והאם יש דרך להגיע אליך לבדיקה אם אני מטופלת במכבי? אני חיפאית ומנסה להבין לאן ללכת מכיוון שהמקרה קצת מורכב.

שלום ללא בדיקה נוירולוגית קיים קושי בהמשך אבחנה ניתן לתאם תור דרך המזכירות: דקלה 047772830 איריס 047772605 047772440 בברכה

מנהל פורום טרשת נפוצה - רמב"ם