הסבר על ממצאים מבדיקה נוירולוגית

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה - רמב"ם

14/08/2017 | 22:21 | מאת: שאלה

שלום- אודה להסבר על ממצאים מבדיקה נוירולוגית: עצבי מוח ללא ממצא חריג, טונוס כוח תקינים, החזרים ערים בעיקר ברגליים ללא קלונוס. תחושה ללא ממצא פתולוגי, מבחני מוחון תקינים, הליכה תקינה, החזר פלנטארי אינדיפרנטי משמאל , פלקסורי מימין, הליכה תקינה רומברג שלילי. מה זה אומר ובמידה ומשהו לא טוב על מה הוא עלול להעיד? תודה על העזרה

שלום קיים קושי מסויים לקבוע על משמעות הבדיקה לפי פענוח בדיקה בלבד, באופן עקרוני החזרים ערים ברגליים ומענה פלנטרי אדיש משמאל יכולים להיות אינדיקציה לממצא בחוט השדרה בעיקר ולעיתים רחוקות גם במוח, ברוב המקרים מדובר בפריצת דיסק, לעיתים ממצאים אלו בבדיקה יכולים להמצא במצב תקין ללא שום פתולוגיה בברכה

מנהל פורום טרשת נפוצה - רמב"ם