תרופה חדשה למטרדה התייעצות

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה - רמב"ם

07/04/2017 | 16:07 | מאת: לירון

כמה התרופה טובה? האם מהידע שלך אתה ממליץ? טיפול בגילניה ואובגיו לא הכי עזר

שלום לירון קיים קושי להמליץ על תרופה ללא הכרות עם ההיסטוריה הרפואית של המטופל או המטופלת, על סמך מה נקבעה האבחנה של טרשת? האם שללו מחלות נוספות היכולות לדמות טרשת? מה משך הטיפול באובג'יו או גילניה? האם מדובר במחלה פרוגרסיבית או התקפית? מדוע לא עזרו הטיפולים, האם היו התקפים או שהופיעו נגעים חדשים בבדיקת ה MRI? למטרדה הינה תרופה יעילה למניעה של טרשת נפוצה התקפית, קיים צורך לשוחח ולהתאים טיפול לחולה לאחר שהמטופל מודע לתופעות לוואי שקשורה לכל תרופה ותרופה בברכה

09/04/2017 | 09:58 | מאת: לירון רדעי

בב2011 היה לי כפל ראייה במבט לשמאל שחלף לבד . כעבור שבוע בבדיקת MRI התגלו נגעים . הוחלט להחליט טיפול באוונקס כעבור חצי שנה התקף סחרחורות שטופל בסטרואידים 3 ימים וחלף עם האוונקס היו לי המון חולשות ותופעות לוואי והוחלף לי לטיפול באובגיו שהיה נח אך לא עשה לעבודה וקיבלתי לפני חודש התקף קשה ובו איבדתי כמעט את הראייה בעין ימין והייתי מאושפז חודש שבמהלכו שני סבבים של סטרואידים ופלזמה פרזיס ללא עזר ונשארה בעיה בעין . הוחלט לעבור לגילניה כי התגלו עוד נגעים . בגילניה אני מטופל כחודש והייתי מקורר ומצונן והגיע שוב התקף של סחרחורות וחוסר יכולת להעלות את העיניים למעלה בשם מיידבריין.אני מטופל במחלקה באיכילוב ע״י ד״ר קרני וד״ר רגב

שלום לירון גילניה אינו מתחיל להשפיע באופן מיידי לוקח חודשיים או שלושה עד התחלת השפעה של התרופה ולכן לא ניתן להגיד שטיפול בגילניה לא עוזר, ניתן לשפוט השפעה של תרופה בטווח של 3 חודשים קיים קושי להגיב ללא שראיתי את בדיקה ה MRI דרוש כחצי שנה להעריך מידת הנזק לאיכות הראיה על מנת לקבוע עם איזו שארית נזק ישאר המטופל במידה וקיים נזק משמעותי, אין הרבה נגעים במוח וקיימת מחלה פעילה בחוט השדרה ממולץ לקחת בדיקה נוגדנים לאקווהפורין 4- אולם כאמור קיים קושי להמליץ בלי שראיתי את בדיקת ההדמיה המרכז באיכילוב הינו מרכז טוב ובהחלט סומך על שיקול דעתם ושוב טיפול בלמטרדה הינו טיפול טוב לטרשת נפוצה בכפוף לשיחה עם הרופא המטפל על תופעות הלוואי הקשורות לטיפול בברכה

15/04/2017 | 20:16 | מאת: ?

?

12/07/2017 | 03:00 | מאת: כרמית

לי יש ניסיון בתרופה גילניה ואחרי 10 חודשים החלו לי בעיות ראיה ובסוף הגעתי למיאמופסיה . ממליצה מאד מאד על בדיקת דם לאקווהפרון. אחרי הבדיקה הסתבר שיש לי Nmo קיבלתה תשובה מעולה והלוואי והיה לי אותו

מנהל פורום טרשת נפוצה - רמב"ם