האם התוצאות מעידות על לופוס?

דיון מתוך פורום  לופוס

20/07/2016 | 18:38 | מאת: שימי

שלום, שלום, לאמא שלי ולאחותה (דודה שלי) נמצאו בבדיקות הדם קרישיות יתר. עברתי בירור לקרישיות יתר בבדיקות דם וחלק מהתוצאות הגיעו והם לא בסדר, האם זה מראה שיש לי קרישיות יתר? או לופוס? יש לציין שלפני כמה חודשים היה לי ANA TITER חיובי 1:160 בנוסף, יש לי פסוריאזיס ודלקת מפרקים פסוריאטית. הנה התוצאות: PTT 43.70 SEC ( 21.00- 38.00) (.........)* PT(%) 89.00 % ( 75.00- 140.00) (.*.......) PT(SECONDS) 12.50 SEC HOMOCYSTEINE 4.69 UMOL/L ( 5.46- 16.20)*(.........) החל מ 25.02.2016 שינוי ערכי ייחוס עקב שינוי השיטה RVVT RATIO 1.59 ( 0.90- 1.50) (.........)* PTT RATIO (STAGO) 1.45 ( 0.90- 1.70) (.....*...) PTT RATIO MIX 1:1 (STAGO) 1.31 ( 0.90- 1.65) (....*....) 1:1 בוצעו במיהול LAC הבדיקות לנוכחות עם פלסמה תקינה RVVT נמצא חיובי לפי בדיקת LAC יש לחזור על הבדיקה LAC לאישור נוכחות לאחר 12 שבועות לפחות APTT = 43.6" APTT - MIX 1:1 = 31.3" HYPERCOAGULATION GENETIC טרם בוצע BETA2 GPI IGG טרם בוצע BETA2 GPI IGM טרם בוצע CARDIOLIPIN IGG טרם בוצע CARDIOLIPIN IGM טרם בוצע תודה

שלום. הבדיקות שצירפת הם לחיפוש אחר קרישיות יתר מסוג APLA( כלומר, נוגדני אנטי פוספוליפיד). יש להבדיל בין שני מצבים: 1- נשיאת נוגדנים בלבד ללא מחלה (של קרישיות יתר) 2- המחלה עצמה, כלומר שילוב של נוכחות נוגדנים וקרישיות יתר (לדוגמא, קריש דם בוורידי הרגליים). במקרה השני יש צורך בטיפול בדילול דם. במקרה הראשון (רק נוגדנים ללא מחלה) שאלה לגבי טיפול מונע באספירין נותרת פתוחה. בכל מקרה, בדיקה חיובית אחת (כמו שיש לך) אינה מאשרת אבחנה, אלא יש לחזור על הבדיקות אחרי 12 שבועות, ורק אז אם תהיה חיובית יש לשקול טיפול מונע. לציין כי הנושא נמצא בפיקוח של המטולוג - כזה שמומחה בקרישיות יתר.

מנהלי פורום לופוס