לופוס ומה אומרים מדדי בדיקות הדם

דיון מתוך פורום  לופוס

08/03/2016 | 13:41 | מאת: רוני

צהריים טובים, אני מאובחנת כבר מספר שנים עם לופוס עקב תסמינים ודלקות פרקים במיוחד באצבעות ובברכיים, אפטות נשירה עם הפוגות ופיברומיאלגיה. שמתי לב כי בארבעת השנים האחרונות המחלה האוטואמנית "חוגגת" אצלי באופן מחזורי מחודשים מרץ/אפריל והעשיו זה שוב התחיל. בבדיקות הדם יוצא כל פעם משהו שונה: כל פעם נותנים לי אבחנה אחרת וזה למען האמת גורם לי להיות בחרדות קשות DNA (ds) Ab 21 יורד לעיתים ל 20, 17,15 ושוב עולה , לא עובר את ה 27 SmRNP 5.1 ויורד גם לעיתים 4.1, 4, 3.7 ANA PATTERN Speckled או NUCLEAR ULTIPL ANA TITER POS 1:80 ופעם אחת יצא 1:40 DNA Ab CONF תמיד שלילי RNP 66 ולא יורד משמעותית ANTINUCLEAR Ab_(ANA POSITIVE ANA CYTOPLASMA POSITIVE שאר הבדיקות תקינות ו ה -ב3 -ב4 נמוך בתוך הנורמה הבדיקות בוצעו בשיטת קראידה וושיטת פיינה אני קוראת הרבה ברשת ולמען האמת כבר לבד יודעת מתי אני בהתלקחות ומתי מדובר רק בפיברומיאלגיה שלא עוזבת אותי. בגדול השאלה שלי היא לצורך הבנה : מה ההבדל בין טייטר של 1:40 ל - 1:80 ומ ההבדל בין Speckled ל NUCLEAR ULTIPL. ועל מה בעצם מרמזים הנוגדנים ? אשמח אם תאירו את עיני כי כאשר אני מגועה לראמטולוג לא בדיוק יש לו זמן להסביר לי על כל השאלות שלי ואולי כי אני מפגינה קשה את החרדות אבל חוסר הוודאות ממש גורם לי לפחדים והפחדים מהתלקחות קשה כמו שקרה לי כבר פעמיים לא עוזבים אותי. רציתי גם לדעת אם אתם מקבלים מבוטחים של קופת חולים כללי? תודה וסליחה על האורך אני במעקב על הכבד והכליות ולמשחתי הכל תקין.

היי רוני, אני חוזר על דברים שכבר נכתבו בפורום: אבחנה של לופוס מבוססת לא רק על בדיקות מעבדה אלא גם מתייחסת לממצאים בבדיקה גופנית, רקע משפחתי, בדיקות מעבדה ובדיקות עזר אחרות. מה שעולה מהנתונים ששלחת- יש כמה נוגדנים חיוביים, אפטות בפה וכאבים במפרקים. זה יכול להתאים ללופוס אבל גם למחלות אחרות אוטואימוניות. אם אובחנה בנוסף גם פיברומיאלגיה, אז דרך להבדיל בין החמרה בפיברו' או במחלה אוטואימונית היא בדיקה גופנית מדוקדקת ובדיקות דם לראות אם יש שינויים במעבדה. הנוגדנים עצמם לא בהכרח גורמים למחלה אלא יותר להבנה האם יש שינוי בפעילות/בעוצמה שלה. בבי"ח במרפאות החוץ מקבלים את חברי כל קופות החולים, צריך להגיע עם טופס 17 בתיאום תור מראש. בהצלחה!

מנהלי פורום לופוס