לופוס ואנטיסטרפטוליס

דיון מתוך פורום  לופוס

05/11/2015 | 17:44 | מאת: דפנה

חולה בלופוס כנראה כבר כ-שני עשורים, מאובחנת כשנתיים. בדיקת דם מלפני שבוע הראתה כי אנטיסטרפטוליס 420. ויש לי כאבי גב כבר חודשיים ימים. מקום לדאגה? ונוטלת פלאקוניל תושבתכם המהירה אודה. קיבלתי הפנייה למיון, אבל אין לי סבלנות לחכות שם וישלחו אותי הביתה בתואנה שכאבי גב זה כלום כמו שבדרך כלל עושים עם מכאובי ראומטיזם.

אני מניח שבאנטיסטפטוליס הכוונה לASLO שזה נוגדן שעולה בדם אחרי חשיפה לחיידק סטרפטוקוק. לא ברור לי מה הקשר לכאבי הגב אני גם לא מוצא קשר בין אנטיסטרפטוליס לבין לופוס בקיצור, לא ברור המקרה - מדוע נלקחו הבדיקות ועל מה חשב הרופא ששלח אותך למיון

06/11/2015 | 15:57 | מאת: דפנה

כאשר כתבתי כאב גב אולי לא הסברתי את עצמי נכון, בהתלקחות האחרונה של המחלה היתה דלקת סביב הריאה והלב + איברים פנימיים מוגדלים שלוו בכאבים גב. את המים שהצטברו סביב הריאה ניקזו, אבל תמיד נשאר הפחד. ואת הבדיקה של האנטיספופטוליס קיבלתי לעשות מהרופא שלי בבי"ח במרפאות חוץ. הראומוטולוג. יחד עם כמה בדיקות. גם אני לא מבינה את משמעות הבדיקה והקשר שלה. לכן אני פונה לכל אחד עם פיסת מידע. והמיון - יש לי רופאה שמפנה אותי למיון כל פעם שיש חשש למשהו כי היא קצת מפחדת מהלופוס שלי.

מנהלי פורום לופוס