ANA חיובי ונשירת שיער

דיון מתוך פורום  לופוס

05/11/2020 | 14:32 | מאת: עידית

שלום בדיקת ANA יצא חיובית (1:320) ואילו בדיקת DNA ds Ab יצאה תקינה, 9.1. כמו כן יש לי נשירת שיער. אני לי כאבים ומרגישה מצוין. האם יש מקום לדאגה?

אם ANA חיובי ואנטי DNA שלילי והתלונה היא רק נשירת שיער, לא חושב שיש מקום לדאגה, אולם כדאי לעבור הערכה מסודרת אצל ראומטולוג, מכיוון שכדי לקבוע אבחנה של לופוס או מחלה דומה אחרת, צריך לעבור על בדיקות דם ושתן שונות, כמובן להיבדק- והכל כדי לוודא שאכן מדובר "רק" בנשירה. במידה וכן, יתכן ודרוש מעקב בלבד. במקביל, ברור לנשירת שיער- כמקובל (במסגרת מרפאת עור. רמות ברזל, B12, תפקודי תריס ועוד). בהצלחה

מנהלי פורום לופוס