anti ro חיובי וכניסה להריון

דיון מתוך פורום  לופוס

23/09/2020 | 09:10 | מאת: יעל

שלום, יש לי anti ro חיובי מעל 8 וana ifa 1:160. אין לי שום תסמינים לשום מחלה. אנחנו מעוניינים להיכנס להריון. האם עלי לקחת את התרופה פלקווניל? אני הייתי מעדיפה להימנע מהתרופה הזו משום שאין לי שום תסמין. יש לציין שעברתי הריון בריא ללא שום נטילת תרופה וללא ידיעה על הנוגדנים האלה תודה

קשה לענות על השאלה בלי להיכנס לעומק הפרטים. בנוכחות הנוגדנים שתיארת, ההחלטה על פלקווניל לא מבוססת רק על תסמינים. צריך לעבור הערכה ראומטולוגית מסודרת ולהיות במעקב (ללא קשר) במסגרת הריון בסיכון לצורך ביצוע אקו לב עוברי במהלך ההריון בשבועות 18-26 (ולפעמים ממשיכים עד שבוע 32).

23/09/2020 | 15:06 | מאת: יעל

יש רופא שאמר שעלי לקחת פלקווניל 3 חודשים לפני ההריון ובמהלך ההריון עצמו. (רק לשם ההריון). ויש רופא שאמר שאין כל צורך לקחת. האם עלי לקחת את התרופה הזו לצורך ההריון? יש לציין שעברתי הריון בריא ולא ידעתי על קיום נוגדנים אלו.

אין לי מה להוסיף מעבר למה שרשמתי. לא ניתן לקבוע מי משני הרופאים צודק על סמך הנתונים שציינת. אם תרצי חוות דעת שלישית ומכריעה, כדאי לעשות את הייעוץ פרונטלית, כך שאפשר יהיה לעבור על כל הנתונים.

מנהלי פורום לופוס