זאבת/לופוס האמנם?

דיון מתוך פורום  לופוס

07/03/2020 | 21:18 | מאת: תמר

שלום רב, אשמח לקבל את דעתכם. בבדיקה ראומטולוגית עולה החשש ללופוס. יש לי כאבים במפרקים, מידי פעם מעין פריחה (בצורה די מיוחדת יש לציין (:) חום עולה לעיתים ל36.7 כמו שפעת קלה בהרגשה. אני לוקחת אקמול ומשהו נרגע. נשירה קלה. משהו במעמקי הגרון בבליעה לעיתים מרגיש כמו תחילת דלקת גרון אבל זה חולף. מצרפת בדיקות: DNA (ds) Ab 14 IU/ml ANTINUCLEAR Ab_(ANA) Positive ANTICENTROMERE Ab <0.2 ANA TITER שלילי ב 1:160 ANA PATTERN Negative DNA Ab CONF Positiveבוצע בטיטר 1:10 CRITHIDIA LUCILIAE COMPLEMENT C3 87 C-REACTIVE PROTEIN 0.07 PROTEIN-TOTAL 6.5 BILIRUBIN TOTAL 0.25 plt 204 esr 2 RBC calc. - U STRIP 20 (מה זה??) אז, חשש ללופוס והומלץ לי להתחיל בפלקנוויל. אשמח לקבל חוו"ד ובכלל.. תודה!

07/03/2020 | 21:21 | מאת: תמר

אוסיף שיש לי כאבים בשרירים בזרוע או בירכיים (מעין "פלאשים")

הי תמר, שילוב של התלונות ונתוני המעבדה ששלחת יכול להתאים ללופוס קל (בעיקר כי אנטי DS-DNA חיובי ) אולם כדי לתת תשובה מלאה, חייבים להתחשב בעוד הרבה נתונים שלא מופיעים בפניה שלך, כולל בדיקה גופנית. נשמע סביר לגמרי להתחיל כדור פלקווניל ולהמשיך מעקב ולהמחליט "תוך כדי תנועה" על אבחנה מבדלת והמשך הברור. מקווה שעזרתי.. רק בריאות וחג שמח

10/03/2020 | 09:02 | מאת: תמר

תודה על המענה!!

מנהלי פורום לופוס