ילד בן 17 עם פקקת ותסחיף ריאתי

דיון מתוך פורום  לופוס

05/03/2020 | 22:48 | מאת: ענת

לפני חצי שנה בני בן ה17 (ספורטאי בריא) אובחן עם קריש דם ותסחיף ריאתי. כל בדיקות הקרישיות חזרו תקינות והוחלט לאחר בירורים רבים שהבעיה מבנית ועל ביצוע ניתוח של צלע צווארית בשבוע הבא אצל ד"ר איגור רבין. היום הגיעו תוצאות בדיקות דם טרום ניתוח כל הקרישיות תקינות - למעט בדיקת RVVT שהגיעה גבוה מהנורמה: 1. RVVT LAC SENSETIVE תוצאה: 1.29 (לפני חודשיים: 1.26) 2. RVVT RATIO תוצא: 1.22 (לפני חודשיים: 1.17 ונרשם בהערות גבולי) בבדיקה האחרונה בהערות נרשם LAC LUPUS ANTICOAGULANTׁ נמצא חיובי מה זה אומר? האם יש לו לופוס וזה הגורם לקריש הדם? האם בטוח לעשות את הניתוח והוא אכן נחוץ? אנחנו מאוד מודאגים נודה לתשובה.

הי 1- התוצאה היא גבולית ואפילו נחשבת תקינה (למרות שהיא מעל הנורמה, לרוב חיובי זה ערך מעל 1.4) 2- יש לחזור על הבדיקה אחרי 3 חודשים לראות עם יש שינוי, ורק אם היא חיובית פעמיים, יש לשקול את המשמעות. לפעמים הבדיקה יכולה להיות (קצת) חיובית אולם רק באופן זמני 3- באופן עקרוני, למרות השם "לופוס" בתוצאת הבדיקה, הנושא קשור להמטולוגיה, ולכן כדאי להתייעץ גם עם המטולוג שמומחה בקרישיות יתר. 4- לגבי הניתוח, צריך ליידע את המנתח בתוצאה ולדון עימו במשמעות.

מנהלי פורום לופוס