בערך 16 DNA (ds) Ab

דיון מתוך פורום  לופוס

01/11/2019 | 07:50 | מאת: גלי

הבדיקה יצאה בערך 16. מה עליי לעשות? הופנתי לבדיקה עקב נשירת שיער. למי פונים עכשיו?

תוצאה גבולית. יש מקום לבצע את הבדיקה בשיטה אמינה יותר שנקראת קריטידיה או אימונופלורוסנס. במידה ושלילית בשיטה האמינה יותר, סביר ש16 הוא למעשה שלילי. נשירת שיער מאוד שכיחה בנשים ויכולה להיקשר לחסרים תזונתיים (ויטמנים שונים, ברזל). אם רופא עור לקח את הבדיקה הזו, לשאול אותו אם חשד במחלה אוטואימונית. אם כן, כדאי לשקול לעבור הערכה מסודרת אצל ראומטולוג

13/11/2019 | 07:11 | מאת: גלי

שלום. הגיעו התשובות המלאות לאחר שהיו כשבועיים בעבודה. לפי התוצאות Dna (ds) negative Ana titer negative Ana negative מהי המשמעות ומה עליי לבדוק מכאן? תודה מראש

יפה. כפי שכתבתי בתשובה הקודמת, ANA שיצא 16, חזר שלילי בבדיקה אמינה יותר. הסבירות שמדובר בלופוס ירדה משמעותית. ניתן לחזור על הבדיקה עוד כמה חודשים, בוודאי אם מופיעים תסמינים אחרים, אולם יש כעת הלתמקד בסיבות אחרות לנשירת שיער. פני לרופא העור עם התוצאה השלילית ותתייעצי איתו

13/11/2019 | 09:07 | מאת: גלי

המון תודה. רופא העור עדיין מפנה אותי לראומטולוג. תודה על המענה

מנהלי פורום לופוס