לופוס ורמות פריטין/ וברזל

דיון מתוך פורום  לופוס

30/10/2019 | 09:44 | מאת: נגה

שלום רב, אובחנתי עם לופוס וסיורגן, להבנתי רמות הפריטין שנמדדות אצל חולים אלה עלולות להיות גבוהות בבדיקות (עקב המחלה) ולעיתים עלולות למסך מחסור אמיתי בברזל. מאחר שאני סובלת מהפרעות במערכת העיכול עליי לנטר את רמות הברזל. איזה בדיקות כדאי לעשות על מנת לקבל מידע מהימן לגבי רמות הפריטין/ ברזל בגוף? וכיצד לחשב זאת? המון תודה מראש

במקרה כמו שאת מציגה צריך לשים לב לאחד משני מצבים עיקריים, אנמיה של מחלה כרונית ואנמיה של חסר ברזל. המדדים הרלוונטים הם רמות ברזל ופריטין (מאגרי ברזל) שצפויים להיות נמוכים במקרה של חסר ברזל. במחלה כרונית פריטין יכול להיות תקין או אפילו גבוה. טרנספרין וסטורציה של טרנספרין גם נראים אחרת בשני המצבים: בעוד שבחסר ברזל טרנספרין גבוה וסטורציה תקינה, במחלה כרונית לרוב שתי הבדיקות תקינות. השאלה בעיקרון צריכה להיות מופנית להמטולוג, כך שאם עדיין הדברים לא ברורים, אפשר להפנות לפורום הרלוונטי.

מנהלי פורום לופוס