ana חיובי בבדיקות דם

דיון מתוך פורום  לופוס

30/06/2019 | 13:11 | מאת: ר.ש.

שלום, בת 37, יש לי פסוריאזיס וצילאק, החלו כאבי גב תחתון וכן במתניים בכליות. נצפתה הרחבה קלה של המערכת המאספת דו"צ. ביחד עם זה החל לי תופעת רנו ונשלחתי לברורים. שנים שהיה לי ANA חיובי. כעת למרבה הפליאה ANA שלילי, אבל Antinuclear Ab Children יצא Coarse speckled 1:1280 בכייל 1/80-הבדיקה מבוצעת בטיטר החל מ החל מתאריך 28.5.19 התוצאות -מדווחות על פי הנחיות ה International Consensus on Antinuclear Antibody (ANA) מה זה אומר והאם רלוונטי אליי בכלל היות ואני מבוגרת... כל שאר הבדיקות בנתיים - תקינות.

בדיקת ANA שלך חזרה חיובית מאוד בתוצאה של 1:1280. התוצאה הזו יחד עם הופעת של תופעת רנו חדשה דורשת הערכה של ראומטולוג לראות האם ישנן בעיות נוספות שמכוונות למחלה אוטואימונית. בנוסף, צריך להשלים פאנל בדיקות אוטואימוניות לנסות להבין באיזה תת סוג של ANA מדובר. בהצלחה

06/07/2019 | 20:15 | מאת: ר.ש

תודה רבה! המושג children מה משמעותו? חשבתי שלא רלוונטי לי בגלל הגיל שלי..

ככה נקראת הבדיקה, גם לי לא ברור מה הקשר לילדים..

מנהלי פורום לופוס