פלנקוויל anti ro והנקה

דיון מתוך פורום  לופוס

05/05/2019 | 15:59 | מאת: שחר

יש לי חשד לזאבת. במהלך ההריון נטלתי פלנקוויל 2 כדורים ליום ( 400 מג). כיום אני מניקה את התינוקת שלי בת החודשיים, אם כי אני לא שקטה עם זה ולכן משלבת גם תמ"ל ( מטרנה). התינוקת מעדיפה הנקה... שאלותיי הם כאלה- 1) האם יש בעיה עם הנקה ופלנקוויל ( נןטלת 2 כדורים ביום). 2) יש לי anti ro- האם אני יכולה להעביר לתינוקת נוגדנים אלה דרך החלב וליצור "לופוס של היילוד" ( הייתי במעקב לאורך ההריון של אקו לב וב"ה היה תקין בהריון ובביקורת בבית החולים). 3) יש לי apla לא לוקחת בינתיים תרופות לטיפול- האם יש חשש כלשהו? 4) האם יש לבצע בדיקות מיוחדות לתינוקת? ( למעט ביקורת אקו לב בגיל חצי שנה). אודה מאוד לתשובה שכן לא רגועה עם ההנקה. תודה רבה מראש

1- אין בעיה אם הנקה ופלקווניל 2- אין מעבר של נוגדנים לתינוק בהנקה 3- לא ברור למה הכוונה לטיפול בAPLA. קלקסאן צריך עד 6 שבועות אחרי לידה ואספירין צריך רק אם הוחלט על בעיה גם לא בזמן ההריון. 4- אין בדיקות נוספות שצריך בהצלחה

06/05/2019 | 18:49 | מאת: שחר

תןדה רבה על תשובתך המפורטת. לגבי שאלה 3 הכוונה הייתה שיש לי apla שבגינה איני נוטלת תרופות שלא בהריון ( בהריון כן). האם יש חשש כלשהו בהנקה- מעבר נוגדנים נניח...

אין כלל בעיה של נוגדנים בהנקה

06/05/2019 | 21:05 | מאת: שחר

תודה רבה!

03/09/2019 | 18:29 | מאת: רים

שלום שחר , קקאתי מה שכתבת וכן מאוד מעוניינת לדעת אם זה משפיע על ההריון לי יש דלקת מפרקעם ואני ממשיכה עם הפלקויניל ואני בשבוע השמיני , האם יש בעיה במהלך ההריון וסיבוכים בגלל המחלה והתרופות , האם הכל המשיך בסדר גמור , אני קצת מודאגת אשמח לשמוע על הנסיון שלך .

שלום רים. לא בטוח ששחר יכולה לענות לשאלה. בכל אופן, אין בעיה ע פלקווניל והריון. חשוב להדק בזמן ההריון את המעקב אצל הראומטולוג (לפחות להיות בקשר כזה שאפשר לעדכן על כל בעיה) וכן במקביל מעקב של גניקולוג מומחה להריון בסיכון. כמו כן חשוב לוודא שנלקחו נוגדני APLA, לשקול טיפול באספירין (מניעתי לפחות) וכן נוגדני אנטי RO ואנטי LA עבור מעקב אקו עוברי. בהצלחה

מנהלי פורום לופוס