לופוס והסרת שיער בלייזר

דיון מתוך פורום  לופוס

11/03/2019 | 12:18 | מאת: dandu

שלום, יש לי חשד ללופוס שמטופל בפלקווניל כבר שנים. האם אני יכולה לעשות טיפול בלייזר להסרת שיער?

הדיעות חלוקות בנושא זה. במחלת הלופוס ישנה רגישות לאור, אבל אורכי הגל המסוכנים יותר הם בתחום UVB ו- UVA שאינם אורכי הגל של הלייזר, ולכן אין אזהרה חד-משמעית, אך מצד שני, כל החברות המייצרות את המכשירים מתריעות בפני השימוש בחולים הסובלים ממחלה עם מרכיב פוטוסנסיטיבי, כולל לופוס. ממליץ לנסות קודם טיפול על איזור קטן בגוף, ואחריו לעבור ביקורת אצל רופא עור מומחה. בכל מקרה, אין לעבור את הטיפול בזמן שהמחלה פעילה.

מנהלי פורום לופוס