חשד ללופוס על סמך הבדיקות דם

דיון מתוך פורום  לופוס

10/11/2018 | 16:43 | מאת: חוה

היי, כאבים חזקים במפרקים. נשלחתי לעשות בדיקות דם. האם יש לי לופוס? C-ANA : שלילי P-ANA: חיובי Mpo Ab : 8.3 Antinuclear Ab Adults : 5.1 תודה

29/11/2018 | 19:35 | מאת: חוה

האם יש לי לופוס?

הי חוה, אבחנה של לופוס, כמו גם מחלה דלקתית אחרת, מתבססת על מספר פרמטרים, למשל: 1- אופי התלונות / כאבים 2- רקע משפחתי של מחלות 3- ממצאים בבדיקה גופנית 4- בדיקות מעבדה כולל דם ושתן 5- לעתים גם בדיקות הדמיה זאת רק רשימה חלקית. על סמך תוצאות המעבדה שנשלחו וסיפור על כאבי מפרקים, לא ניתן לקבוע אבחנה של אף מחלה. אני חושב ששילוב המעבדה ותלונות של כאבים במפרקים כן דורש הערכה ראומיטולוגית מסודרת, חזרה על הבדיקות שחזרו חיוביות ולהרחיב את הברור בהתאם. בהצלחה ורק בריאות!

מנהלי פורום לופוס