לופוס : רופא טוען שמצב לא מחייב תור דחוף

דיון מתוך פורום  לופוס

07/07/2018 | 14:22 | מאת: Netta

שלום רב. בגלל כאבי פרקים התחננתי לרופא משפחה לעשות לי בדיקות דם ללופוס ולהפנות אותי לראומטולוג Ana 1:160 כאבי פרקים עקצוצים ברגליים וידיים אנמיה פצעים בפה ואוזניים גירוד אחרי חשיפה לשמש אבל אין פגיעה בכליות או כבד ואין פריחה ראומטולוג בקופת חולים ראה בדיקות ותשובה שקיבלתי ממזכירה במחלקה - ״ אמרו שמצב שלך לא מחייב דחיפות וצריך לקבוע לך תור לעוד חצי שנה ״ האם לדעתך צריך להתעקש ולדרוש לראות ראומטולוג או באמת לחכות חצי שנה חייבת לציין שכאבי פרקים בלתי נסבלים תודה

שלום רב, לא סביר לחכות חצי שנה לאף רופא. אני מסכים ששילוב התלונות שהצגת יחד עם מעבדה של ANA חיובי דורש הערכה ראומטולוגית. כפי שכבר ציינתי כאן בעבר, ANA חיובי יכול להיות בכ10% מאוכלוסיה בריאה והערך של הבדיקה אצלך (1:160) אינו גבוה. עדיין אפשרי שאין לך מחלה אוטואימונית ותימצא אבחנה אחרת, אך ללא ספק אין שום סיבה לחכות כל כך הרבה זמן. רק בריאות ושבוע טוב

08/07/2018 | 08:04 | מאת: Netta

תודה רבה 🧡

מנהלי פורום לופוס