פענוח בדיקת ana אבקש

דיון מתוך פורום  לופוס

15/05/2018 | 03:02 | מאת: לי

שלום, בת 32 ללא רקע של מחלות ובריאה בדרך כלל. לפני כשנה נכנסתי בעוונותי למיטת שיזוף עם קרני uv ולאחר מכן נשארו לי סימני תפרחת קטנים מאוד עד זעירים על עצמות הלחיים. בתחילה לא ייחסתי לכך חשיבות וצד אחד נעלם כלא היה ולאחר כחצי שנה פניתי לרופא עור באשר לכתם השני שנשאר והוא אמר שמדובר בכתם שלא עובר ואף אולי בהתרחבות נימי דם ועשה לי טיפול בחנקן פעמיים תוך חודשיים ונשארה לי צלקת אדומה מוגדרת בעיגול ואמר שהוא לא מצליח לטפל ולכן הפנה אותי לרופא שמתמחה בלייזר פניתי לרופא עור נוסף והוא הפנה אותי לבדיקת דם ana ובמקביל נתן לי למרוח משחה שנקראת אלוקום. כשהתוצאות בדיקת הana הגיעו ניתן לראות שבחלקה היו חיוביות ומעל לטווח התקין. אני מצרפת כאן גם תמונה של הכתם וגם את תוצאות המעבדה של הבדיקות. חשוב לציין שאני מודאגת נורא לאחר שקראתי שיש אפשרות שמדובר בלופוס. בנוסף, אציין שבשבוע האחרון חזרתי לפעילות ספורט ונתפסו לי השרירים שואלת האם הפעילות ושימוש באולקום יכלו לשבש את התוצאה שקיבלתי אבקש פענוח של הבדיקה והערכה עד כמה שניתן. תודה רבה.

לא הצלחתי לראות את התמונה, אבל שילוב של פריחה בפנים וANA חיובי דורשת הערכה משולבת של ראומטולוג (לבחון האם ישנה בעיה סיסטמית/כללית) ורופא עור כזה במתמחה במחלות אוטואימוניות של העור. על סמך הנתונים שכתבת לא הייתי ממהר לקבוע אבחנה של מחלת לופוס או מחלה אוטואימונית אחרת. כדאי להתקדם בברור

15/05/2018 | 14:16 | מאת: ליז

הי, מאחר והקובץ לא עלה העתקתי את התשובות אשמח לתגובה יותר פרטנית לאחר עיון בתוצאות ANA MULTIPLEX POSITIVE ANTI DS DNA 7.00 IU/ML ( 0.00- 5.00) (.........)* Indeterminat ANTIRIBOSOMAL P < 0.2 ( 0.00- 0.90) ANTI RNP 0.30 AI ( 0.00- 0.90) (..*......) Negative ANTI RNP-A 0.30 AI ( 0.00- 0.90) (..*......) Negative ANTI SM < 0.2 ( 0.00- 0.90) ANTI SM/RNP < 0.2 ( 0.00- 0.90) ANTI SCL-70 < 0.2 ( 0.00- 0.90) ANTI RNP 68 < 0.2 ( 0.00- 0.90) ANTI RO (SS-A) 7.50 AI ( 0.00- 0.90) (.........)* Positive ANTI LA (SS-B) < 0.2 ( 0.00- 0.90) ANTI SS-A 52 7.50 AI ( 0.00- 0.90) (.........)* Positive ANTI SS-A 60 1.10 AI ( 0.00- 0.90) (.........)* Indeterminat ANTI CHROMATIN < 0.2 ( 0.00- 0.90) ANTI JO-1 < 0.2 ( 0.00- 0.90) ANTI CENTROM .B <0.2 ( 0.00- 0.90) <

יש עוד נוגדנים חיוביים, מה שמעלה את הסיכוי לבעיה אוטואימונית, אבל עדיין המלצותי הקודמות לא השתנו

15/05/2018 | 15:11 | מאת: לי

אני מודה לך מאוד

מנהלי פורום לופוס