תסמונת אפלה עם חשד ללופוס

דיון מתוך פורום  לופוס

09/04/2018 | 06:42 | מאת: שרונה

תודה על התשובה המהירה.עפ האינטרנט מדובר בעשרה אחוז בלבד כניראה שיש שינוי בנתונים.האים יש תקופה רגישה במיוחד בה נדרש מעקב תכוף יותר? לעיתים הנוגדני אפלה גם נעלמים ? שוב תודה על ההתיחסות המהירה

לגבי קרישיות יתר כבעיה בפני עצמה- המעקב והטיפול מתווים ע"י המטולוג מומחה לקרישיות יתר. כפי שכתבתי חשוב להיות במעקב ראומטולוגי במקביל בגלל סיכון יחסי לפתח מחלה אוטואימונית אחרת, כולל לופוס. כל עוד אין הוכחה למחלה כזו המעקב צריך להיות על פי הקליניקה, מניח שלהתחיל מביקורת שגרתית וההמשך לפי התרשמות הראומטולוג שבדק. נוגדי APLA יכולים להיעלם ולחזור מסיבות עלומות. עדיין, אם היה ארוע של קרישיות יתר ונמצאו הנוגדנים המתאימים, האבחנה רלוונטית גם אם הנוגדנים לעיתים נעלמים בבדיקה.

מנהלי פורום לופוס