תשובה של ביופסיה עור

דיון מתוך פורום  לופוס

23/07/2017 | 18:36 | מאת: רועי

מה אומר תיאור מיקרוסקופי קטע עור שהתקבל מראה אפידרמיס עם מעט אטרופיה, בדרמיס העליון והאמצעי תסנינים פריווסקולארים ופרי פוליקולארים בעיקר,מורכבים מלימפוציטים ללא סימני אטיפיה ישנה שקיעה של מוצין בין סיבי הקולגן. האבחנה לא מתנגדת עם אבחנה של tumid lupus erythromatosis לא נראו סימנים ל-lymphoproliferativ disase בצביעה לalcian blue ישנה שקיעה של המוצין אשמח לדעת מה זה אומר ומה ההשלכות בדבר האם יש מקום לדאגה?

שלום רועי. אבחנה של מחלה נעשית (כמעט תמיד) משילוב של פרמטרים הכוללים סיפור קליני, ממצאים בבדיקה גופנית, סיפור משפחתי, בדיקות עזר-כולל ביופסיה- ועוד ועוד. קשה עד בלתי אפשרי לגזור מסקנות גורפות מבדיקה בודדת. הממצאים שתיארת מתאימים לדלקת שיכולה להיות חלק ממחלה אוטואימונית המערבת את העור. לופוס טומידוס נחשב חלק מהספקטרום של לופוס, אבל יותר מחלה עורית ופחות סיסטמית. הטיפול בהתאם- מקומי, לפעמים תוספת של תרופות פומיות שנחשבות קלות. אם המעורבות של הבעיה הרפואית כוללת רק את העור, מציע, במקביל להערכה ראומטולוגית מסודרת, להיות במעקב רופא עור שמתמחה במחלות עור אוטואימוניות. בהצלחה ורק בריאות.

23/07/2017 | 20:22 | מאת: רועי

תודה רבה לך על תשבותך המפורטת

מנהלי פורום לופוס