החמרת מחלת הזהבת ממחלה קלה למחלה יותר קשה

דיון מתוך פורום  לופוס

20/07/2017 | 23:35 | מאת: לופוס

שלום. היה לי לפני 5 שנים התקפה של המחלה בפעם הראשונה עם פריחה בפנים, דלקת במפרקים, חום גבוה ועייפות. מאז אני הולך לבדיקות פעם בחצי שנה. מה הסיכוי שבהתקף הבאה של המחלה זה יתקוף ישר במקום אחר {כמו כליות, מערכת העצבים וכו...}? ובמצבי האם כל פעם שתחזור לי המחלה, יתחילו סימנים כמו פריחה וחום ועייפות וכך אוכל ישר ללכת לרופא קודם או שזה יכול להגיע ישר למצבים יותר חמורים?

שלום, אחד הדברים החשובים ביותר למטופלים עם לופוס הוא לקחת את הטיפול ולהקפיד על מעקב מסודר. כך הסיכוי לסיבוכים קטן וגם התגובה להתלקחות המחלה יכולה להיות מהירה יותר ולשפר את המהלך. התלקחות יכולה לכלול מערכות שונות בגוף, כך שזה יכול להיות כמו ההופעה הראשונה וגם להופיע בצורה חדשה ולא מוכרת. אם ההופעה הראשונה כללה דלקת מפרקים, חום ופריחה, המהלך בעתיד צפוי להיות טוב יותר מאשר הופעת מחלה שמערבת כליות, למשל.

מנהלי פורום לופוס