הסרת שיער באינפרא אדום

דיון מתוך פורום  לופוס

08/07/2017 | 21:49 | מאת: יפית

היי האם מותר לחולי לופוס ברמיסיה כבר 10 שנים לעשות טיפול של הסרת שיער באינפרא אדום או לחילופין לייזר?

שלום, רמיסיה היא מונח מאוד כללי/אמורפי. רמיסיה ממה? ממחלה קלה המערבת מפרקים ועור, או ממחלה קשה מאוד המערבת כליה. שאלה נוספת- איך יודעים שיש רמיסיה- לפי התחושה או גם לפי בדיקות מעבדה? באופן תיאורטי, גירוי של קרינה לעור יכול לעורר במטופלי לופוס התלקחות. אבל, למיטב ידיעתי לא ידוע על איסור כתוב לטיפול כזה בחולי לופוס. אם אכן ישנה רמיסיה מלאה, כדאי להתייעץ גם עם רופא עור שמומחה במחלות אוטואימוניות ומכיר את המכשירים של הטיפול. בהצלחה ושבוע טוב

מנהלי פורום לופוס