לופוס?

דיון מתוך פורום  לופוס

01/06/2015 | 13:50 | מאת: בר

שלום רב, נשלחתי לבדיקות דם בעקבות פריחה בגוף מזה 8 שבועות ואלו התוצאות: ENA PROFILE POSITIVE ANA PATTERN Negative ANA TITER Negative 1:160 RIBOSOMAL P Ab <0.2 NEGATIVE DNA (ds) Ab 51.0 POSITIVE RNP 2.4 POSITIVE Sm (anti Smith Ab) <0.2 NEGATIVE SSA <0.2 NEGATIVE SSB <0.2 NEGATIVE RNP A 2.4 POSITIVE 94.3 IU/ml Ig-E TOTAL מה זה אומר? רוב תודות

שלום בר, ראשית חשוב להדגיש כי תוצאות מעבדה מהוות כלי עזר לרופא בהעמדה או ביסוס אבחנה אך יש לפרש אותן בהקשר להסתמנות הקלינית. על פי התאור שלך קשה לקבוע מה טיב הפריחה כגון: הפזור שלה, קשר לחשיפה לשמש ועוד. כל השאלות הנלוות הללו מסייעות לקבוע אבחנה ולעיתים אף נעזרים בביופסית עור לצורך אבחנה. חשוב לציין כי הממצאים בבדיקה הגופנית ומאפייני הפריחה חשובים עוד יותר לנוכח העובדה שבבדיקות מעבדה הנעשות היום בחלק מקופות החולים בשיטה הקרויה מולטיפלקס יתכנו לעיתים תוצאות חיובית מוטעות. בהתייחס ספציפית לתוצאות המעבדה שציינת: התוצאות מעידות על נטיה לייצור נוגדנים עצמיים אך מצדיקות אימות בשיטה נוספת אם הפריחה איננה אופיינית לפריחה המלווה לופוס או מחלת רקמת חיבור.

מנהלי פורום לופוס