cidp

דיון מתוך פורום  פרקינסון, הפרעות בתנועה ורעד

26/10/2015 | 22:56 | מאת: רות

שלום. אבא שלי הובחן כחולה cidp. עשה ניקור מותני שיצא תקין, emg לא יצא טוב בכלל ולקחו לו ביופסיה מהחך. הוא היה מאושפז שבוע וחצי בביח וקיבל ivig 4 בקבוקים ביום למשך 5 ימים. לאחר מכן שוחרר וחזר לעבודתו. ההתמקדות בכפות רגליים, כפות ידיו רועדות והחשש שהמחלה תגיע ותחמיר גם בידיים. השאלה האם יש סיכוי שהמחלה תתפשט בכל גופו? האם רבים החולים אשר חיים עם המחלה ולאו דווקא מגיעים למצב נכות(כסא)? האם המחלה ככ קשה שאין לה מרפא? האם זו מחלה סופנית? תודה.

רות שלום מחלת CIDP הינה מחלה הפוגעת בעצבים ההיקפיים ויכולה להביא לחולשת גפיים ובעיות בנשימה ובליעה קיימים טיפולים יעילים במחלה כגון סטרואידים, פלזמפרזיס או מתן תוך ורידי של אימונוגלובולינים מומלץ להתייעץ עם נוירולג המומחה למחלות עצב ושריר

מנהל פורום פרקינסון, הפרעות בתנועה ורעד