רעד שנובע מחרדה ו-essential tremor

דיון מתוך פורום  פרקינסון, הפרעות בתנועה ורעד

07/10/2018 | 19:38 | מאת: פלמוני

שלום האם רעד בידיים שמוגבר מאוד בעת מתח נפשי אבל קיים במידה מועטה לעיתים גם בהעדר מתח או סביבה מלחיצה, יכול להיות מוסבר על רקע נפשי בלבד (הפרעת חרדה)? האם מצב כזה מוכר והאם הוא נפרד מ-essential tremor? תודה!

לכל אחד מאיתנו יש רעד פזיולוגי שבד"כ אינו נראה לעין אלא אם קיים מצב שגורם להגברתו כגון מתח, עצבנות, חשיפה לקור, שתיית קפאין או תרופות מסוימות. עם זאת גם הרעד הקיים בET יכול להתגבר במצבי חרדה ועל כן מומלץ לגשת להתייעצות עם נוירולוג המומחה בהפרעות בתנועה.

מנהל פורום פרקינסון, הפרעות בתנועה ורעד