דיסקינזיה מאוחרת- סיכונים

דיון מתוך פורום  פרקינסון, הפרעות בתנועה ורעד

21/11/2017 | 18:43 | מאת: ירון

שלום רב רציתי לשאול האם יש סיכון לטרדיב דיסקינזיה בשימוש בתרופה Aripiprazole במינון נמוך של 5 מג אצל אנשים שלא נטלו תרופות אנטי פסיכוטיות בעבר? ובאופן ספציפי אצל גבר בן 29? 2.שמתי לב שהיום נותנים את התרופות האנטי פסיכוטיות החדשות כמו Aripiprazole במגוון הפרעות פסיכאטריות כמו דיכאון ואוסידי ופסיכיאטרים מתעלמים או מקלים ראש מהסיכון לטרדיב דיסקינזיה (אם הם בכלל מדברים על זה). הם טוענים שמי שפיתח טרדיב דיסקינזיה תחת תרופות מהדור החדש אלו הם אנשים שנטלו מינונים גבוהים של תרופות אנטי פסיכוטיות מהדור הישן למשך שנים קודם לכן. רציתי לדעת האם זה נכון? ומה דעתך על הטיפול שהולך וגובר בתרופות מהדור החדש כמו אריפיפרזול במצבים שהם לא הכרח כמו דיכאון או OCD (לעומת סכיזופרניה)? בתודה מראש

שלום רב הסיכוי לפיתוח דיסקינזיה מאוחרת הוא ככלל נמוך יותר בקרב קבוצת התרופות האטיפיות אליהן משויך האריפירזול. הסיכוי גם קטן ככל שמשתמשים במינון נמוך יותר ואולם יש לזכור שגם תרופות אלו יכולות באופן עקרוני לגרום לTD.

מנהל פורום פרקינסון, הפרעות בתנועה ורעד