שילוב תרופות - אזילקט ולבופר

דיון מתוך פורום  פרקינסון, הפרעות בתנועה ורעד

19/07/2017 | 07:30 | מאת: דינה

שלום רב, בת 65. פרקינסון מזה 7 שנים. ללא רעד. טופלתי כ- 6.5 שנים באזילקט כטיפול בודד. לאחר החמרה במחלה (איטיות) הרופאה הוסיפה לי לבופר 125 מ"ג * 3 פעמים ביום במקביל לאזילקט. במקביל, התחלתי לקחת תוסף מזון בשם מניטול. היה שיפור משמעותי ביותר!!. האם, ככלל, יש טעם להמשיך עם האזילקט? או שהתרופה "עשתה כבר את שלה"? כמובן שאפגש אם הרופא בביקורת הרגילה ואשאל אותה. תודה.

שלום רב למרות שלתכשיר רסגילין-אזילקט היה אפקט עצבי מגן (נוירופרוטקטיבי) בתרביות רקמה ובתאי עצב הרי שתוצאות מחקרים קליניים לא היו חד משמעיים לגבי יעילותו כטיפול משנה מחלה ועל כן יש קושי רב לענות על השאלה. מרבית הנוירוגים עם זאת כן ממליצים על השימוש בתרופה ביחוד בשנים הראשונות למחלה כאשר עדיין קיימת אוכלוסיה של תאי עצב הניתנת להשפעה

מנהל פורום פרקינסון, הפרעות בתנועה ורעד