פרקינסון במשפחה .האם בהכרח גנטי ?

דיון מתוך פורום  פרקינסון, הפרעות בתנועה ורעד

22/06/2017 | 11:03 | מאת: אסתר

לרופא שלום. אני בת 62, בריאה בדרך כלל. לסבי מצד אימא +לאימא ,היה פרקינסון . אמי הגיעה תוך שנתיים וחצי מגילוי המחלה למוות בייסורים. שאלותיי : 1) האם כדאי לבצע בדיקה גנטית? ( נוירולוגית של קופת חולים הציעה לי ) .מהו הסיכוי שאחלה ? והיה ויש לי את הגן, האם בהכרח אני גם אחלה . ? יש לציין שאני מתעמלת על בסיס סדיר מזה כמה שנים ומקפידה על תזונה בריאה . 2) אני בחרדה נוראית ממחלה זו, ובשינה יש לי רעד פנימי בגוף ודופק מהיר . ( גם אמי התלוננה בזמן המחלה על רעד פנימי ) האם זה סימן לפרקינסון או תוצאה מהחרדות ? תודה רבה רבה. אני בדאגה מאוד גדולה

אסתר שלום רב אמנם מחלת פרקינסון הינה תורשתית רק במיעוט המקרים אולם אם היו שני מקרים של המחלה בקרובי משפחה מדרגה ראשונה יש סיכוי מסוים שמדובר במחלה משפחתית. מאחר ויש מוטציות (שינוי גנטי) רבות היכולות לגרום למחלה מומלץ לפנות ליעוץ גנטי שם יבצעו את הבדיקות הספציפיות הנדרשות ויוכלו לענות לך על שאלותיך.

מנהל פורום פרקינסון, הפרעות בתנועה ורעד