צריבה בנרתיק ו-500 לויקציטים בבדיקת שתן

דיון מתוך פורום  קנדידה - פטריה בנרתיק

10/09/2016 | 09:52 | מאת: שירה

ד"ר שלום רב, רקע אודותיי: בת 58. מזה 9 שנים לא מקבלת מחזור, בגיל המעבר. לא לוקחת הורמונים, ולא משתמשת בשום בשום תחליף אחר כלשהו. מאז גיל המעבר, התחילה לי הפרשה צהובה ללא ריח דבר שמעולם לא סבלתי ממנו! עקב CIN1 שהתגלה בדיוק בגיל המעבר, בבדיקה שגרתית אקראית עברתי פעמיים הקפאה. ומאז כל שנה אני מבצעת קולפוסקופיה +פפ = תקין. אך כל הזמן יש לי הפרשה צהובה שבאה והולכת לסירוגין. הרופא נשים עשה לי אין ספור של משטחים וגינלים שתמיד חזרו תקינים. נבדק מספר פעמים פנל STD = תקין. הרופא נשים אמר שיש לי אטרופיה, יובש כתוצאה מגיל המעבר. (שוב אציין שאני לא מרגישה את היובש ולא משתמשת בשום חומרי סיכה שהם). וכעט, יש לי צריבה בנרתיק, קרוב לפתח ממש, אין לי תחושה של שתן שורף או רצון לגשת לשירותים, איו לי דבר כזה, אלא פשוט תחושה של צריבה בנרתיק!!! שמתי לב כי על התחתון היו סימנים של הפרשה. ההפרשה ממנה אני סובלת מידי פעם שהיא בצבע צהוב ואין לה ריח!!!!!! בכל מקרה ביצעתי בדיקת שתן לכללי ולתרבית. שתן לתרבית = תקין. שתן לכללית = לויקוציטים = 500. ואריטרוציטים = 20. רופא משפחה נתן לי משחה סטרואידית למרוח אך אין שיפור בתחושה. רציתי לשאול האם ייתכן ויש לויקוציטים (כדוריות דם לבנות) 500 וזה קשור לנרתיק? האם יש קשר בין הצריבה בנרתיק/הפרשה צהובה לאריטרוציטים בשתן? איך אני יכולה לדעת למי לפנות האם לאורולוג? שמא זו בעצם בעיה בשלפוחית השתן,שלא יהיה מצב שזה קשור לכליות? אם תרבית שתן יצאה תקינה, אז מה זה אומר לגבי כמות גבוה של אריטרוציטים בשתן? האם לפנות לרופא נשים? מה גם שכל הזמן בדיקות של תרבית וגינלית לא מעלות דבר? האם ייתכן דלקת ולא רואים בבדיקת פפ ? ביצעתי לפני שלושה חודשים בדיקת פפ עם קולפוסקופיה ומצוין רק שיש אטרופיה. מה דעתך? אודה על הכוונתך והתייחסותך האדיבה. בברכה

אכן יכול להיות שמדובר באטרופיה של הנרתיק אך אין לשלול גורם זיהומי ובכלל זה קנדידה. העובדה שהמשטח יצא נקי לא שוללת קנדידה (שלעתים מתקשה לצמוח בתרבית). בדיקת פאפ היא לא בדיקה לגילוי מזהמים אם כי לעתים יכול להיות מצויין שיש שינויים דלקתיים ובמקרים חריגים ניתן לראות טריכומונס (טפיל) (תלוי בסוג בדיקת הפאפ), לכן אין להסתמך על הפאפ לקביעה האם יש דלקת כתוצאה ממזהם כלשהו. לויקוציטים בשתן יכולים להיות בשל "זיהום" הדגימה ומקורם יכול להיות מהפות/נרתיק. רצוי להתייחס לנוכחות אריתרוציטים בשתן שמקורם יכול להיות במערכת השתן (לשם האבחנה אפשר לבצע אולטרסאונד כליות ודרכי שתן) או בנרתיק/רחם. האם רופא הנשים ביצע אולטרסאונד של הרחם/שחלות לאחרונה? הייתי ממליץ לבצע אולטרסאונד כליות ודרכי שתן (ניתן לקבל הפניה מרופא משפחה) ולבדא שהאבחון הגניקולוגי אכן מלא כולל אולטרסאונד. לאחר בירור מלא, אם אין אבחנה/פתרון הבעיה, את מוזמנת לפנות למרפאתנו לפגישת ייעוץ פרטנית והתאמת

14/09/2016 | 14:41 | מאת: שירה

ד"ר שלום רב, הייתי שוב אצל רופא נשים אשר שלח אותי לבדיקת שתן לכללי שוב וביקש שהפעם אבצע את הבדיקת שתן עם טמפון על מנת לדעת מהיכן הלויקוציטים (500) מדרכי השתן או מהנרתיק. בדיקת השתן כעט אותה ביצעתי עם טמפון הראתה 75 לויקוציטים. כמו כן הוא עשה לי שוב תרבית וגינלית והפעם יצא בתשובה: S.aureus מה זה אומר? התור שלי לרופא נשים הוא רק בעוד שבועיים ולא ניתן להקדים את התור. האם הלויקוציטים אם כך זה מהנרתיק? (עפ"י "תרגיל" הטמפון?)? מה זה אומר S.aureus ? ראיתי שצויין ליד מספר תרופות להן רגיש החיידק. האם זה יכול לגרום לצריבה בנרתיק? מה שאני מתלוננת מעלח שבוע? האם יכול לגרום להפרשה צהובה מוגלתית? האם קבלת טיפול היא דחופה? מה דעתך? בברכה

מנהל פורום קנדידה - פטריה בנרתיק