שלום, יש לי מספר שאלות בנוגע לקנדידה

דיון מתוך פורום  קנדידה - פטריה בנרתיק

05/06/2016 | 13:08 | מאת: זואי

שלום, יש לי מספר שאלות בנוגע לקנדידה: 1. האם ניתן להעלים אותה לחלוטין באמצעות שינוי התזונה? אם כן, כמה זמן זה אמור לקחת? 2. כמה זמן יכולה הקנדידה להתקיים בגוף ללא טיפול? האם זה כרוני? 3. האם יש בדיקה אחת ולתמיד שתגיד לי אם אכן יש לי קנדידה ואיזה זן? 4. האם הטיפול בקנדידה הוא רק שינוי תזונתי? אני סובלת שנים מנפיחות בבטן וניסיתי המון דברים שלא עזרו, סבלתי בעבר גם מסבוריאה ששבה לעיתים וגרד בעור, פטריות בנרתיק ששבות כל פעם מחדש, אני נוטלת ויטמינים כי משום מה יש לי המון חוסרים על אף שאני שומרת על תזונה מאוד בריאה, עשירה ומגוונת ומתאמנת באופן קבוע. סבלתי בעבר מתת פעילות של בלוטת התריס ואני נוטלת כבר שנים אלתרוקסין. כמו כן יש לי חוסר בברזל על סף האנמיה ולכן נוטלת גם טבליות ברזל כל יום. ממה שקראתי נשמע שיש לי הרבה מהתסמינים של הקנדידה. תודה מראש

תשובות לשאלות: 1. לא ניתן להעלים לחלוטין את הקנדידה באמצעות דיאטה אלא רק להפחית את כמותה ולהקשות על שגשוגה. 2. הקנדידה יכולה להתקיים בגוף במשך כל החיים. 3. ניתן לבדוק נוכחות קנדידה בנרתיק, במערכת העיכול או בכל מקום שיש חשד שהיא נמצאת אך לא תמיד לתוצאות הבדיקות יש משמעות קלינית. כל מקרה לגופו. 4. שינוי תזונתי בלבד לא בהכרח יפתור הבעיה. בנוסף, יש לציין שלא בהכרח כל התסמינים שציינת נובעים מקנדידה ולא כדאי לייחס לה את "כל תחלואי העולם". יש לבדוק כל מקרה לגופו ולהתאים את הטיפול באופן פרטני. את מוזמנת לפנות למרפאתנו.

מנהל פורום קנדידה - פטריה בנרתיק