שלום ושבוע נעים

דיון מתוך פורום  קנדידה - פטריה בנרתיק

28/06/2015 | 20:45 | מאת: מוריאל

בת 45 סובלת מקנדידה בנרתיק, לשון ופי הטבעת ורציתי לשאול 1) האם דרך קופת חולים ניתן לזהות איזה זן של קנדידה יש לי? גלברטה טרופיקנס וכו 2) האם יש מחקרים בנושא אוזון בפי הטבעת ולא רק בנרתיק? 3) האם מספיק בדיקת צואה לבירור אם יש קנדידה?

01/07/2015 | 20:19 | מאת: ד"ר דן קלמן

ניתן לעשות משטח מהנרתיק בקופ"ח שבודק גם קנדידה וסוגה אך יש לזכור שקנדידה לא תמיד צומחת במשטח ותשובה שלילית לא בהכרח שוללת אותה. כעקרון ניתן לבדוק גם קנדידה בצואה במעבדות קופות החולים אך יש לברר ספציפית עם הקופה אם הם עןשים זאת. לרוב אין צורך בתשובת משטח מהצואה והאבחנה היא בעיקר קלינית ועל סמך התמונה הקלינית מטפלים באם יש צורך. טיפול באוזון לנרתיק (וגם בחימום) הוא מאוד יעיל אך בקנדידה בפי הטבעת לרוב מטפלים בתכשירים דרך הפה (למערכת העיכול) וניתן להוסיף משחות מקומיות במידת הצורך. את מוזמנת לפנות למרפאתנו לאבחון והתאמת טיפול פרטני. ד"ר דן קלמן מרכז מומחים ד"ר דיין: טיפול בדלקות חוזרות בנרתיק באמצעות היפרתרמיה ואוזון. 03-6496888

מנהל פורום קנדידה - פטריה בנרתיק