פטריה ודלקת בשתן

דיון מתוך פורום  קנדידה - פטריה בנרתיק

25/01/2015 | 16:29 | מאת: גילה מ.

שלום. אני סובלת מזה כמה שנים מפטרייה בנרתיק (קנדידה אלביקנס, לפי תרבית) שמתפרצת מידי פעם ובהתפרצות האחרונה החלה גם צריבה בזמן מתן שתן, רצון לתת שתן כל חצי שעה וקושי להתאפק. האם יכול להיות שהפטריה חדרה גם למערכת השתן והאם הפלוקנול שאני לוקחת לפטרייה בנרתיק (שעוזר טוב עד הפעם הבאה) יטפל גם בפטרייה בשתן?

25/01/2015 | 17:05 | מאת: ד"ר דן קלמן

למעט מקרים חריגים של אנשים עם פגיעה חיסונית, פטריhה לא חודרת למערכת השתן. לפי מה שתיארת ייתכן שיש לך דלקת בדרכי השתן אך זה לרוב בשל זיהום חיידקי. פלוקנול לא יעזור לדלקת בדרכי השתן. כדאי לעשות תרבית שתן ולטפל בדלקת באנטיביוטיקה. ד"ר דן קלמן מרכז מומחים ד"ר דיין: טיפול בדלקות חוזרות בנרתיק באמצעות היפרתרמיה ואוזון. 03-6496888

מנהל פורום קנדידה - פטריה בנרתיק