פטרייה חוזרת בנרתיק

דיון מתוך פורום  קנדידה - פטריה בנרתיק

05/07/2020 | 15:15 | מאת: שיר

ד"ר שלום רב אני בת 36. לפני כ8 שנים היה לי המקרה ראשון של גרד ואודם בנרתיק, הפרשות וצריבה בשתן. בגלל שאני חרדתית ביקשתי בדיקת קולפוסקופיה ואכן נבדקתי והרופא הרגיע ואמר שזה בסהכ פטריה ואכן טופלתי בנרות אגיסטן ועבר. מאז היא מגיעה לפעמים כל שנה ולפעמים כל שנתיים ואני קונה נרות ולאחר יומיים התופעות חולפות. השבוע שוב זה חזר, לקחתי 3 ימים אגיסטן שהקל עלי במעט אבל עדיין הייתה הרגשה קצת של גרד וצריבה. הלכתי לרופאת הנשים שעשתה לי בדיקה וגינלית ואמרה שיש הפרשה פיטרייטית ונתנה לי כדור 1. יש לי מס שאלות האם בפטרייה חייבת להיות הפרשה לבנה וסמיכה? כי אצלי ההפרשה היא מימית בד"כ (ללא רייח) או שגם הפרשה כזאת תתכן? האם בפטרייה יש צריבה בשתן והרגשה של צורך בהתרוקנות? תודה על המענה.

הפרשה מימית אינה אפיינית לפטרייה אך יכול להיות מצב שיש גם פטרייה (שלא חייבת להיות מלווה בהפרשה הפטרייתית הגבינתית האפיינית) וגם הפרשה מימית מסיבה אחרת. צריבה במתן שתן יכולה להיות גם בנוכחות פטרייה בשל הסמיכות של פתח השופכה והנרתיק כשכל האזור מודלק ומגורה. צורך דחוף ותכוף להתרוקנות אפייני לדלקת (זיהום) בדרכי השתן (לאבחון יש לעשות תרבית שתן) ולא לפטרייה בנרתיק.

מנהל פורום קנדידה - פטריה בנרתיק