טיפול בנרות בוריקס תופעות לוואי

דיון מתוך פורום  קנדידה - פטריה בנרתיק

31/12/2019 | 10:26 | מאת: יעל

שלום,לאחר שנכשל טיפול אינטנסיבי באגיסטן קרם+פלוקנזול ניתן לי טיפול בבוריקס למשך עשרה ימים- כדור אחד לפני השינה.בכל פעם כשאני משתמשת בו הוא מעורר בי מתן שתן בנוסף נפצעתי על ידי ספקולם בבדיקה ויש כאב בצד ימין בלבד של שפתי הפות (בעיקר במתן שתן),עשיתי תרבית וכללית,כרגע יש בידי רק תוצאות של כללית תקינה,האם הוא יכול לגרום לדלקת בשתן?,מפני שבעלון מופיע שהוא עלול לגרום לשגשוג של חיידקים במרתיק

אם התוצאה של השתן לכללית תקינה, סביר להניח שהתרבית תצא שלילית (אם כי ההוכחה להמצאות או אי המצאות זיהום היא התרבית). בוריקס מכיל חומצות שאמורות להסדיר את ה PH בנרתיק ולמנוע שגשוג של חיידקים או פטרייה. בדיקה גינקולוגית עלולה במקרים מסוימים לגרום לדלקת בדרכי שתן בשל חדירת חיידקים מפתח הנרתיק לשופכה. פני לרופאך עם תוצאת התרבית בכדי לקבל טיפול אם יהיה בו צורך.

מנהל פורום קנדידה - פטריה בנרתיק