ככל הנראה פטרת שלא עוברת?

דיון מתוך פורום  קנדידה - פטריה בנרתיק

16/10/2019 | 21:28 | מאת: שאלה

שלום, אני מקווה שזה בסדר לשאול בפורום למרות שאינני אישה. לאחר טיפול אנטיביוטי של שבועיים בגלל ניתוח הופיעה פטריה בעור באזור המפשעות. מרחתי אותה באגיספור בהמלצת רופא עור והיא לא עברה עד היום(כבר כחצי שנה). במקביל החלה נשירת שיער מוגברת ברמה שרופא העור אפיין את זה כאלופציה, נתן לי טיפול לסבוריאה שלא עוזר וכיום לאחר מספר חודשים של נשירה מאוד מוגברת, השיער מאוד דליל וזה הולך להקרחה(יש לציין כי לעולם לא הייתה לי נשירת שיער ואין גורם גנטי במשפחה לנשירת שיער עד כמה שידוע לי). לפני כחודש הבחנתי בחיפוי לבן על הלשון. פניתי לרופא עור שנתן לי 4 כדורי פלוקנול שפשוט העלימו את החיפוי הלבן אבל זה חזר לאחר סיום הטיפול. פניתי לרופא המשפחה שנתן לי ניסטטין למשך 5 ימים. במקביל לקח תרבית שיצאה שלילית. התחלתי לראות טיפה הטבה בעובי החיפוי אבל הוא לא נעלם עדיין. רופא המשפחה אמר שזה היה אמור לפתור את זה לגמרי בחמישה ימים ולכן זה לא פטריה. שאלתי בפורום של רפואת עור והטיפול בניסטטין אורך כשבועיים נאמר לי. החלו לי גם כאבי פרקים בערך באותו הזמן אבל אני לא יודע אם זה קשור(רופא המשפחה חושב שזה פיברומיאלגיה). כל בדיקות הדם תקינות(למעט כמות לימפוציטים טיפה נמוכה אבל נאמר לי שכל עוד זה מעל 1 זה תקין), בדיקות למחלות מין למיניהן(כולל HIV)- כולן שליליות. אציין ואומר שאני בחור בן 27, תמיד הייתי בריא ופשוט מוזר לי שפתאום יש מלא בעיות וכולם באות ביחד והרופא אומר שאין קשר בין הבעיות. אשמח מאוד לחוות דעתך/עצתך. תודה רבה!

לפי תיאורך אכן נראה שהנגעים במפשעה ובלשון הם פטרייה אך לא ניתן לקבוע האם ההתקרחות וכאבי הפרקים קשורים לכך אך זה הגיוני לחפש קשר בין כל התסמינים שציינת והאפשרות שמחלה או מצב או פגיעה חיסונית גורמים לתופעות שציינת. לצערי המצב נראה מורכב מכדי להניח הנחות לגבי האבחנה מעל דפי הפורום. אתה מוזמן לפנות למרפאתנו לפגישת ייעוץ פרטנית ןבחינת הצבך הבריאותי לעומק.

מנהל פורום קנדידה - פטריה בנרתיק