טיפול פלוקנול,תרבית חיובית

דיון מתוך פורום  קנדידה - פטריה בנרתיק

12/03/2019 | 00:06 | מאת: מיכל

שלום, אובחן כי יש לי Candida albicans התרבית יצאה חיובית. הומלץ על טיפול פלוקנול 150 (3 כדורים). עברו חודשיים, למרות שלא נטלתי את הכדורי פלוקנול אין תחושת גרד, ואם יש זה לעיתים רחוקות. סוג של פטריה זאת יכולה לעבור עם הזמן מבלי לערב טיפול אנטיביוטי?

קודם כל הטיפול הוא אנטי-פטרייתי ולא אנטיביוטי. קנדידה אלביקנס הוא הזן היותר נפוץ של קנדידה. אם אין תסמינים שמפריעים, אין צורך לטפל בקנדידה ונוכחותה בנרתיק הוא מאוד נפוץ. אין משמעות אם היא "נעלמת" או נמצאת בנרתיק בצורה רדומה. אם אין תסמינים, אין צורך לטפל.

מנהל פורום קנדידה - פטריה בנרתיק