פטריה בנרתיק או משהו אחר?

דיון מתוך פורום  קנדידה - פטריה בנרתיק

09/03/2019 | 01:18 | מאת: שי שו

בחודשיים האחרונים קיימתי יחסי מין אינטנסיביים עם בן זוג קבוע. בתקופה האחרונה אני חשה לחץ בעת מתן שתן וכאבים בבטן התחתונה-ניגשתי לרופא שמצא שיש פטריה ורשם לי נרות+משחה. אחרי הנר הראשון,יומיים לפני הווסת,התחיל מעט דימום ורדרד ולאחר מכן אדום אבל בכמות קטנה ביחס לכל הפעמים הקודמות,הנחתי שזו הווסת-בכל זאת ביצעתי בדיקה ביתית+דם כשבוע לאחר מכן-תשובות שליליות בשתי הבדיקות. בנוסף,תרבית שתן יצאה שלילית ובבדיקת שתן כללית נמצאו כדוריות אדומות. בשתן אתמול,לאחר קיום יחסים,ראיתי טיפת דם בניגוב כמה שאלות: א.האם עוד יש לי סיבה לחשוש מהריוןשהדימום לא היה ווסת ולכן התופעות? ב.בהנחה שזו הפטריה(שלא טופלה עקב הדימום)-האם עלולה לדבק את בן זוגי? חשוב לציין שכעת אני ממשיכה את הטיפול ג. האם הדימום לאחר יחסי מין קשור לפטריה? מאוד מודאגת למה שקורה לי בגוף

לגבי בדיקת הריון ביתית, יש לקרוא בהוראות מאיזה יום היא רגישה ולוודא שלא בוצעה מוקדם מידי לשלילת הריון בטוחה. לגבי הטיפול בפטרייה - אין לטפל בכשירים תוך נרתיקיים בזמן הוסת ואם לא סיימת הטיפול בשל הוסת, רצוי להתחיל מחדש לאחר הוסת. דימום לאחר יחסי מין יכול לנבוע מסיבות רבות ורצוי לברר את הסיבה ע"י בדיקת רופא נשים. לגבי הדבקת בן הזוג - פטרייה (אם אכן מדובר בפטרייה) אינה נחשבת מחלה המועברת בדרכי מין וגברים לא נדבקים בה מקייום יחסים (למעט מקרים נדירים מאוד).

מנהל פורום קנדידה - פטריה בנרתיק