קנדידה אלביקאנס - משטח ואגינלי חוזר

דיון מתוך פורום  קנדידה - פטריה בנרתיק

06/03/2019 | 13:05 | מאת: עדי

היי, ביצעתי משטח ואגינלי - נמצא קנדידה והזן אלביקנס. קיבלתי טיפול אנטיביוטי ITRANOL 100 מ"ג כאשר אופן הטיפול הוא 4 כדורים ביום פעם בשבוע, שבוע הפסקה ואז שוב 4 כדורים ביום (שני כדורים בבוקר ושניים בערב) - סה"כ 8 כדורים. היום אני מסיימת את הטיפול האנטיביוטי. בנוסף, הייתי מאושפזת בתל השומר ואובחן אצלי אובאיטיס - התחלתי אתמול טיפול בסטרואידים פרדניזון למשך שבועיים + פמוטידין + סטרודקס נשאלת השאלה האם בעוד שבוע אוכל לבצע משטח ואגינלי חוזר כדי לראות האם הקנדידה חלפה ? או להמתין לסיום הטיפול בסטרואידים ? כי אוליי הסטרואידים משבשים את התוצאות? יש לציין שאני לא נוטלת כדורים אחרים מעבר והקנדידה אובחנה לפני האשפוז, קרי לפני שטופלתי באנטיביוטיקה. STD תקין ואין דלקת בשתן תודה רבה!

איטרנול היא תרופה נגד פטרייה (לא אנטיביוטיקה). ללא קשר לסטרואידים, רצוי להתרחק בלקיחת המשטח מסיום הטיפול בפטרייה כדי שהתוצאה תהיה מהימנה אך בכל מקרה, גם משטח שלילי לא שולל לחלוטין קנדידה ובנוסף, לרוב אין ממש צורך במשטח חוזר ומה שחשוב זה האם התסמינים חלפו. בכל מקרה זה לשיקול רופאך. הרבה בריאות ומאחל לך שבעיית האובאיטיס תטופל בהצלחה.

מנהל פורום קנדידה - פטריה בנרתיק